snurra på snurra på aldrig ska vi stilla stå

Dagar går och drömmer om en värld som fortsätter snurra trots mitt (ofrivilliga) motstånd.
Som en svältfödd fågelunge med för stor näbb eller en strandad späckhuggare med gränslös rymd innanför; metaforer blir så tomma när en tar i. Himlen är nu blå och solen lyser och i skrivande stund börjar jag nästan gråta för jag vet inte varför. Det vore så dyrbart att gå en promenad i solen utan mål.
Ett mail i min inkorg igår där det stod att läsa "jag är trött på snö nu jag" och jag svarar att solen gör mig löjligt livfull samt undrar vad han gör när han är trött på snö. En post som anlände i veckan efter över ett halvårs väntan. I snitt dammsuger jag två gånger om dagen samma utrymmen. Det blir smuligt så snabbt. I snitt stannar jorden tre gånger om dagen. Har ni upplevt tidstillestånd någon gång?
Min hy blir jämnare men vissen och uttorkad. Smörjer i snitt 13 gånger varje dag. Försöker dricka mer vatten utan större framgång.
 
Läser en intensiv kurs i att skriva filmmanus. Min första läxa på två år kunde jag ej förmå skicka in i tid. Likt min förmåga att överpyssla saker försökte jag få till hela valfiskkurvan på fem sidor vilket motsvarar fem minuter. Har överanalyserat och värderat min instats av den lilla läxan och min konklusion blev att jag skriver alldeles för känslomässigt och litterärt, borde skaffa en ny dator med ljudlös fläkt, borde sitta vid ett städat skrivbord samt ha dammusigt golvet runtom mig innan jag börjar, borde andas ner i magen och våga fokusera samt bliva mer tekniskt bevandrad.
Efter denna försinkade insats sov jag en hel dag.

 
Istället för att sova bort motstånd i kroppen har jag ÄNTLIGEN börjat kolla på serier. Serier som i GIRLS och GENGÅNGARE. Jag älskar Girls det är så jävla briljant.
 
Tills vidare.
Snurra snurra snurra min jord igen.

hipp hipp!

i helgen var jag för första gången i hela historien om mitt liv på ett 30-års kalas. det var min fina händiga vän emilia som fyllde år, och jag fick vara kalashjälpreda. en ypperlig kalashjälpreda, om jag får säga det själv! jag åkte till majorna redan kvällen innan för att hjälpa till med förberedelserna. det blev lördag och vi bakade brownietårta med hallonmousse och lina hade bakat en massa olika scones och där fanns hallongrottor cookies stora kanelbullar massa färsk frukt saft ballonger serpentiner och allt man kan önska för ett kalas. dessutom fick alla gästerna gå tipspromenad för att testa sin emilia-kunskap, vinnaren fick krypa ner under sängen och välja ett pris!
efter fem timmars kalasande åkte jag vidare till mathilda & eriks nya lya där kalas nr 2 ägde rum och där det (tack och lov) också vankades alkohol. dessutom överraskade de med massa asgoda tapas! antagligen var jag för trött och mina drinkar lite för goda eller så hade jag bara såpass kul att jag ej han knäppa några bilder. kul var det, trött var jag, hem åkte jag, sov gjorde jag, länge. slutknut!

 

vodka sugar lemon

förra veckan snittar på en av de bästa veckor i mitt mannaminne. på inledande måndagen fick träffa kusin zanna, på tisdagen gick jag på utställning där jag skrev om mina närhetsdrömmar i en drömbok och senare fick jag träffa en av mina favoritförfattare: monika fagerholm, hon har bla skrivit "den amerikanska flickan" som enligt mig är en alldeles fantastisk bok så jag tänker ge den ett helt inlägg snart. på onsdagen satte jag mig på ett tåg till örebro och louise, vi gick på grym gospell (!), pratade halva nätterna och lagade avokadopsoppa och mojitos. några sena nätter senare satte jag mig på ett annat tåg och tillsammans med min bok plus åtta gaisare av det allra onyktraste slaget i en restaurangvagn färdades jag vidare till gävle och en bästis hanna. vi raggade på 45-åringar, såg tre filmer, drack många lyxfikor, frös benen av oss, jag blev serverad stekt gröt till frukost, bakade VÄRLDENS godaste veganpizza (!!!!!) och pratade ikapp och förbi varandra. när jag kom hem igen bakades det semlor som inte alls var goda men gjorde sig fint på bild.