ja till mig själv!"Vill du hjälpa mig med det här?"
"Ja."
"Utgång på lördag?!?!!!"
"Ja!"
"Vill du ses imorgon?"
"Ja!"
"Kan du hjälpa mig med min uppsats?"
"Javisst."
"Skulle du kunna hjälpa oss på lördag?"
"Självklart!"

Jaaaaa ja ja ja ja ja självklart javisst ja. Innan sa jag jämt ja, för jag vågade inte säga nej. Jag visste inte hur man sa nej. Jag trodde inte folk kunde ta ett nej. 

Tillslut var inget kul längre. Jag bara gjorde saker för att kände mig tvungen. Träffade folk för att vara till lags. Ville inte göra någon annan besviken eller ledsen. Så tillslut var det bara jag som var ledsen. Och förbannat trött.

Vad vill JAG? 
Svår fråga, eller hur?!!!!! 
Men tillslut når man en punkt. Jag gjorde det. Insåg att allt gick på tomgång. 
Började fråga mig själv: vad är värt i längden? Inte fan är det att se tillbaka på mitt liv, när jag är ca 80 år, och inse att jag gjort allt för andras skull. 
Så. Jävla. Ovärt. Liv.
Så jag började jobba med att hävda mig själv. Först och främst att lyssna på mig själv. Vill jag? Varför vill jag? Varför vill jag inte? Att säga ja är en aktiv handling. Att säga nej är också en aktiv handling. Du har alltid ett val. Det är okej att inte orka. Att inte ha lust. Att inte vilja. Det behövs inte några bättre förklaringar. Precis lika okej som det är ATT vilja, att ja lust, att säga ja.
 Och ärligt talat, vem vill umgås med någon som egentligen inte vill vara där? Jag skulle personligen aldrig vilja att någon umgicks med mig för att den inte vågade säga nej. Det handlar om att ge och ta. Och ärligt talat, världen går faktiskt inte under för att just DU inte kan sitta i kassan på Ica på lördag. Eller för att just du inte kommer på helgens fest. Och ligger hemma i soffan med en godispåse i ena handen och fjärrkontrollen i andra. Just bara för att du är trött. Ibland snurrar jorden faktiskt på lite skönare.

Tänker ofta på ett ordspråk som jag fick sagt till mig en gång för länge sen:
"Att säga ja till andra kan vara att säga nej till sig själv. Och att säga nej till andra kan vara att säga ja till sig själv."

LA FAUVE.

 
 
Jag älskar färger och linjer och glitter och tunga ord. Så jag brukar måla dem. Det är både meditativt och inspirerande. Ungefär som att diska, fast kul!
 
Har fått några beställningar på tavlor och om någon mer skulle vara intresserad är det bara att kontakta mig på gildajohanna@hotmail.com
Pris varirerar beroroende på storlek och inramning.
Ni får själva ha önskemål på färger och motiv, eller välja något som redan finns på hemsidan: LA FAUVE.
(ps: cissi har ej glömt av dina!)
 

14-01-19

 
 
Hej hej hallå. 
 
Jag har flyttat hemifrån!!!! Igen! Äntligen. Och denna gången till min första egna lägenhet i hela livet. Har ju förut bara varit en inneboende hos andra överboende. Men här bor jag och bara jag! Bästa sällskapet. Hon är så jävla skön den här tjejen, gla för ingenting va. Och lägenheten. Den är liten, stökig (jobbar på det) och mysig. Golvet är schackrutigt och köket är ca lika stort som garderoben. Bra fördelat med andra ord. Har varken tv eller wifi så känner mig helt isolerad från världen för det mesta. Gött. Plötsligt har jag tid att läsa och lyssna på mina offline-spellistor. Fast läser gör jag ändå inte. Lyssnar på musik dock. Ovan ser ni fyra bilder från min senaste vecka. I en bakänges tidsordning. 
 
1. I lördags startade jag årets semleperiod. Alltså, livet är för kort för att inte äta semlor. Kom ihåg det. Siktar på minst en i veckan, vill testa min igenom selmesverige (förlåt lilla laktosmage förlåt, ibland får man offra sig.)
2. I torsdags var två av mina bäste girlys här och firade flytten med sushi och jättemycket vin. Det var packat. (Hehheheh)
3. Förra lurdagen jazzade vi på jazzhusets indiedisco till ballader och hitz. Bäst!
4. Min farmor köper smuggelcigg från en man i kvarteret. Sen bjur hon och ber en röka inomhus vid vardagsrumsbordet. Hårt liv.
 
Den här veckan avslutas på topp för idag har tre kina-biljetter bokats åt mig och lilla E och lilla C!!! Så jävla bra. 
 
Tjipp och haj.